Ihanteellinen koira, rodusta riippumatta, on mielestäni arkeen sopiva eli ympäristöönsä luontevasti suhtautuva. Niin espanjanvesikoirat kuin eestinajokoiratkin ovat ominaisuuksiltaan perhekoiria, hyvin omistautuneita ja uskollisia omille ihmisilleen. Meillä koirat elävät kotonamme mukana suurperheen arjessa. Eestinajokoiramme Helka käy jänismetsällä mieheni Jukan kanssa ja minä, Annukka, harrastan espanjanvesikoiriemme kanssa lähinnä agilityä, rallytokoa, näyttelyitä ja satunnaisesti verijälkeä. Lapsistamme erityisesti Vilma on myös innokas koiraharrastaja ja hänet onkin voinut tavata Junior Handler-kehistä useimmiten espanjanvesikoiriemme kanssa mutta onpa hän paristi kisannut eestiläisenkin kanssa. Nyt on jo ikää liikaa JH-kehiin, mutta näyttelyissä Vilma kiertää edelleen esittämässä meidän koirien lisäksi myös muitten koiria.


Asumme Itä-Suomessa, Varkaudessa omakotitaloalueella noin 7km päässä kaupungin keskustasta. Pentueet hoidetaan kotonamme arkiaskareiden keskellä osana normaalia perhe-elämäämme. Pihamme on aidattu koiria ajatellen ja tontiltamme löytyy myös 5x7m koiratarha jossa koirat voivat ulkoilla päivisin.

Tavoitteenamme on kasvattaa terveitä, rodunomaisia ja luonteeltaan tasapainoisia koiria näyttöön, käyttöön ja kainaloon. Koiria, joiden kanssa on mukava harrastaa eri lajeja mutta jotka sopivat myös perheenjäseniksi ja sopeutuvat hyvin myös nykypäivän kaupunkielämään. Koiran tuleekin olla ensisijaisesti rakastettu lemmikki mutta sillä tulee myös olla mahdollisuus toteuttaa rodunomaisia viettejään. Pelkäksi "sohvaperunaksi" ei kummankaan kasvattamani rodun edustajasta ole, vaan koira tarvitsee riittävän liikunnan lisäksi aktiviteettia myös aivoilleen. Toimeliaina ja tylsistyessään nämä keksivät kyllä itselleen tekemistä ja yleensä se on jotain, joka ei aina niin ilahduta meitä ihmisiä.


Olen suorittanut Suomen Kennelliitto ry:n järjestämän kasvattajanperuskurssin 03/2013 ja jatkokurssin 12/2013 sekä Jalostusneuvojan peruskurssin 11/2016. Kennelnimi LEMPEEN on myönnetty minulle lokakuussa 2013.

Jäsenenä olen seuraavissa yhdistyksissä: Espanjanvesikoiraharrastajat ry, joka on Suomen Spanieliliiton jäsenyhdistys, Vesikoirat ry, Suomen Eestinajokoirayhdistys ry (SEAK ry), Suomen Ajokoirajärjestö (SAJ), Suomen Koirankasvattajat ry (SuKoKa ry) sekä Varkauden Palvelus- ja Seurakoirat ry (VarPS ry). Ja tietenkin olen myös Suomen Kennelliiton jäsen.

Jukka on aiemmin toiminut Suomen Eestinajokoirayhdistys ry:n sihteerinä ja hän ollut aktiivisesti mukana myös yhdistyksen hallituksen sekä yhdistyksen muussa toiminnassa. Jukka on suorittanut palkintotuomarikortin ja saa toimia tuomaritehtävissä AJOK- sekä BEAJ- ajokokeissa.Toivottavasti viihdyt sivuillamme ja löydät tietoa jota etsit.


Ota rohkeasti yhteyttä niin keskustellaan lisää.