Elsa - Trufa de Laseles

Yina D'Antrilles x Ulises D'AntrillesFI32317/14

Syntynyt 9.8.2013

Tuontikoira Espanjasta

Elsa KoiraNetissä

Näyttelyt: FI MVA

Lonkat D/D, kyynärät 0/0,
polvet 0/0,selkä terve: SP0 (puhdas), LTV0 (normaali)
PRA-clear, diluutio terve,
silmät terveet (tutkittu 7.5.2015),
TGA-neg, T4/TSH terve (6.10.2015)
Elsa on Lempeen kennelin ensimmäisen vesikoirapentueen emä

Lempeen A-pentue


Elsa oli minulla sijoituksessa kennel Ay Picarosta. Kennel Laselesin tytöt Elsa ja Rosa (Tierra de Laseles) saapuivat Sirpan kanssa syksyisenä ja sateisena lokakuun iltana vuonna 2013 Espanjan lämmöstä Suomeen ja pennut asettuivat asumaan tänne Varkauteen ja jopa samalle omakotitaloalueelle. Siskosten side ei siis ole kadonnut vaikka matkaa kasvatuskotiin onkin tuhansia kilometrejä.

Elsan vanhemmat ovat Yina d'Antrilles (HD B, PRA clear) ja Ulises d'Antrilles (HD A, PRA clear). Molemmat vanhemmat ovat luonteeltaan työkykyisiä, mutta rauhallisia ja ystävällisiä, koira- ja ihmissosiaalisia rotunsa edustajia. Näyttelymenestystäkin on, varsinkin pentueen isällä.

Elsa rakastaa lapsia ja niiden kanssa touhuilua. Luonteeltaan se on reipas, iloinen, utelias ja hyvin toimelias sekä nokkela, niin hyvässä kuin pahassa. Kaikki vieraat otetaan häntä heiluen vastaan; tiedossahan on ylimääräisiä käsipareja rapsutuspuuhiin. Omaa tonttia vahditaan Ulpun rinnalla ja muutenkin seurataan tiiviisti mitä muu perhe tekee. Näyttelykehiin suuntasimme kesällä 2015 ja agilityn sekä rallytokon alkeisiin olisi aikomus tutustua myös. Virallisiin Junior Handler-kisoihin on Elsa päässyt Vilman kanssa tutustumaan loppukesästä. Saa nähdä kummanko espanjalaisen neiti valitsee tulevaisuudessa kisakumppanikseen.
Elsa on tähän saakka ollut vähän sellainen "luonnonlapsi", koiralauman kasvatti. Moni sanoo että meneehän se pentu siinä ihmisvauvan rinnalla äitiyslomaa viettäessä, mutta nyt voin omasta kokemuksesta kertoa että (kuudes) lapsi ja (kolmas) koiranpentu ei välttämättä ole jokaiselle se paras yhdistelmä. Jostain joutuu ajankäytön suhteen tinkimään ja meillä se on ollut Elsan kasvatus ja koulutus. Yhteiskuntakelpoinen tuosta on kuitenkin tullut ja julkisilla paikoillakin ilkeää kyllä yhdessä liikkua.

20.10.2013 Kuva: Anna-Kaisa Suhonen

Polvijärvi 6.4.2014 PEK-2 Kuva: Tuula Lappalainen

Kuva: Sirpa du Jardin

Näyttelyharkat 1.6.2014. Kuva: Tiina Kiiltomäki

Joensuu KR 9.8.2015 Junior Handler 2.sija. Kuva: Sari Semi

Joensuu KV 8.8.2015 Junior Handler Sm-karsinta 5.sija

Joensuu KV 8.8.2015 Junior Handler Sm-karsinta 5.sija

8.-9.8.2015 Joensuussa ensimmäiset JH-kisat Elsan kanssa: sijoitukset viides ja toinen. Kuva: Sari Semi

FI MVA Trufa de Las Eles. Kuva: Sari Semi 9.8.2015

Kuva: Sari Semi