Ulpu - FI MVA Ay Picaro Princesa
s. 19.8.2010
Ulpu KoiraNetissä

Näyttelyistä: ROP, FI MVA
2xCACIB

Lonkat A/A, kyynärät 0/0,
polvet 0/0, PRA-carrier, TGA-neg,
sydän ei sivuääniä,
silmät terveet (tutkittu 13.11.2013)

Luonnetesti +95 pist.


Perheemme ensimmäinen espanjanvesikoira Ulpu tuli meille sijoituskoiraksi kennel Ay Picarosta syksyllä 2012. Sen kanssa olen harrastanut ja kokeillut omaksi iloksi monenlaista; agilitya, tokoa, rallytokoa, verijälkeä, doboa, vesipelastusta... Tällä hetkellä näyttelyt ja Junior Handler ovat Ulpun harrastuslistan kärkipäässä rallytokon lisäksi. Ulpu on uskomattoman ihmisrakas eikä kaihda koiraseuraakaan kunhan se saa itse määrätä leikin tahdin.


Tällä hetkellä Ulpu saa elää onnellista maalaiskoiran elämää siskoni luona, ilman stressitekijöitä ja -tilanteita jotka vaikeuttivat haiman vajaatoiminnan kanssa elämistä. Maalla eläessään Ulpu pärjää ilman haimaentsyymiä; en tiedä kuinka se on edes mahdollista tuon sairauden kanssa.
Alku vuonna 2016 tapahtunut Ulpun muutto oli yksi vaikeimmista päätöksistä tähän astisessa elämässäni. Kuluneen vuoden aikana olen kuitenkin nähnyt kuinka helppoa ja iloista Ulpun elämä nyt on ja omakin mieleni on pikku hiljaa kevyempi. Ja onneksi me tavataan, niin usein
mieli tekee <3Tarina Ulpun keväisestä metsäretkestä - teksti ja kuvat Sini Vepsä


Joulun alla vuonna 2012 Ulpu synnytti kasvattajansa luona pentueen; 5 urosta ja 5 narttua. Nauroimmekin että suurperheen "kasvatti" teki itselleen oman suurperheen jota hoivata. Olin mukana synnytyksessä sekä lähes päivittäin apuna suuren pentueen hoidossa. Pentuajasta pidin blogia joka löytyy täältä: Pörröisiä perrosia.
Tuosta pentueesta jäi sijoitukseen "ruskea tyttö",
Isla (Ay Picaro Mimosa).

Ulpusta oli tarkoitus tulla oman kennelini kantanarttu mutta luonto päätti toisin. Marraskuussa 2013 Ulpulla todettiin haiman vajaatoiminta ja näin ollen haaveeni tuon linjan suhteen kariutuivat siihen.

Ulpu 6vkoa

8.10.2010, ensimmäinen ilta kotona. Aika rentoa.

18.2.2012

Pieksämäki 26.8.2012 AVO ERI-1 SA PN-1 SERT ROP FIN MVA kuva: kennel Sano Bolero

FI MVA Ay Picaro Princesa

Ryhmäkehästä 26.8.2012

Iisalmi 3.8.2013 VAL ERI-2 PN-3 kuva: Helena Kumpulainen

Vilma ja Ulpu & Jenna ja Natti, Warkauden lehti haastatteli tyttöjä mahtavien Junior Handler-sijoitusten johdosta Sawo Show'14:ssa. Kuva: WL/Sirpa Ylönen

Kuva: WL/Sirpa Ylönen

Viikonlopun palkintosaalis. Kuva: WL: Sirpa Ylönen

Ay Picaro Princesa 9.8.2015. Kuva: Sari Semi

Kuva: Sari Semi